Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Gemak tijdens het verhuizen

Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Er komt natuurlijk veel bij kijken en dus is een gestructureerde aanpak altijd welkom. Want bij een verhuizing denk je meteen aan de vele klusjes die gedaan moeten worden. Een bestaande huurwoning wil je namelijk van onder tot boven schoon hebben, en wanneer je koopt, kan het zelfs zo zijn dat je flink wil verbouwen. Een drukke tijd, zeker wanneer je ook veel aan het werk bent. Wij zetten daarom graag alles voor je op een rijtje, zodat je zeker weet dat je niks vergeet tijdens het verhuizen. Voor een zorgeloze tijd.

Wat je allemaal kunt regelen, zodra je weet dat je gaat verhuizen

Wanneer je weet dat je gaat verhuizen, is het handig om een offerte te laten opmaken en een afspraak te maken bij een verhuisbedrijf. Zo kun je je spullen laten verhuizen. Ook moet je natuurlijk je oude huurwoning opzeggen. Vraag ook informatie op bij je werkgever over verhuisvergoeding. Je kunt hier namelijk recht op hebben wanneer je dichter bij je werk gaat wonen. Ook kun je de mogelijkheden voor verhuisverlof bespreken en aanvragen bij je werkgever. Wanneer je gaat verhuizen, moet je natuurlijk ook zorgen dat alle abonnementen van providers worden opgezegd of meeverhuisd. Ook kun je er aan denken om afspraken te maken met de vorige bewoners van het huis. Misschien wil je bepaalde zaken overnemen. Afspraken maken met de bewoners van uw oude huis is ook iets om niet te vergeten. Zorg tevens dat je alle maten van je nieuwe huis weet, zodat je hier rekening mee kunt houden bij aankopen en offertes aanvragen.

Informeren en opruimen

Wanneer je een nieuw huurhuis betrekt, moet je zeker niet vergeten om te informeren naar de mogelijkheden voor huursubsidie. Haal een PostNL verhuisbericht bij het postkantoor en doe deze ingevuld retour. Zorg ook dat je adreswijzigingen stuurt naar belangrijke personen. Wanneer je kinderen hebt, is het ook altijd goed om de school in te lichten van de verhuizing. Informeer naar belangrijke zaken als huisvuil ophalen, gemeentelijke bepalingen en hondenbelasting op de nieuwe locatie. Vlak voor de verhuizing moet je de verzekering inlichten over je verhuizing, en elektra, gas en water laten afsluiten op de oude woning en voor de nieuwe woning regelen. Nadat je alles hebt geregeld, is het tijd om te beginnen met opruimen. Zorg dat je een duidelijk overzicht hebt in al je spullen en enkel dingen meeneemt naar je nieuwe huis die je ook daadwerkelijk nodig hebt en gebruikt.

De laatste dagen en de dag van verhuizing

Een paar dagen voor de verhuizing kun je alles dat wordt overgenomen door de volgende bewoners nog eens goed afnemen en schoonmaken. Zo laat je het huis netjes achter. Denk aan gordijnen en vaste lampen. Pak daarnaast je laatste spullen in. Het laatste huisvuil en grofvuil moet nog worden opgeruimd, en ook de chemobak moet worden geleegd. Zorg voor een comfortabele verhuizing met makkelijke maaltijden die je kunt eten de avond voor de verhuizing en op de verhuisdag zelf. Zorg ook voor voldoende drinken, koffie en thee in het nieuwe huis, zodat je die dag alles binnen handbereik hebt. Zet alle meubels en spullen klaar, zodat deze snel in de verhuiswagen kunnen worden geladen.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Tips om goed en goedkoop internationaal te verhuizen

Er zijn maar weinig dingen ingewikkelder dan internationaal verhuizen. In deze blog geven we je tips om dit zo goedkoop mogelijk te regelen.

Hoe bespaar ik zoveel mogelijk kosten tijdens het verhuizen?

Het aanschaffen van een nieuw huis is al duur genoeg. Het is dan ook logisch dat je geen zin hebt om ook veel geld uit te geven aan extra verhuiskosten. We zetten hier op een rijtje op welke manieren je geld kan besparen tijdens het verhuizen. Schakel hulp in Het is...

Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Verhuizen is een hele onderneming, of u nu als particulier gaat verhuizen of als onderneming. Een verhuizing, hoe groot ook, kan al snel in de papieren gaan lopen. Helemaal wanneer het niet gaat zoals u in de gedachten had en als de planning uitloopt. Ook onverwachte...

Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen?

Op onze blogpagina leest u de antwoorden op de vraag: Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen? Bereid u goed voor op uw verhuizing. Weet u eigenlijk wel hoeveel tijd een verhuizing kost?

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren. Maak een planning Om...

Help! Wat te doen bij verhuizen?

Staat er een verhuizing gepland? Dan gaat er in uw dagelijkse leven heel wat veranderen. Voordat het echt zover is, moet de verhuizing nog wel ‘even’ plaatsvinden. Wat te doen bij verhuizen? Het is een veelgestelde vraag, zeker door mensen die nog nooit eerder zijn...

Koelkast verhuizen

Staat er een verhuizing voor de deur? Misschien bent u van plan om een groot deel van uw inboedel zelf te verhuizen, maar er zijn altijd onderdelen die vragen om ondersteuning door een specialist. Een koelkast verhuizen bijvoorbeeld, dat doet u niet zomaar.

Expat verhuizing: een hele opgave

Een expat verhuizing is een lastige klus. Er komt veel bij kijken, terwijl u zich liever richt op uw nieuwe functie. UTS Van Hoek neemt de klus van u over.

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving sinds 2012 gemeten. Steeds meer bewoners willen verhuizen om zich veilig te voelen. Maar bestaat er zoiets als een aardbevings-verhuisspecialist?

De complete verhuis checklist

Verhuizen is een lastige klus. Het is daarom belangrijk om, voordat u een complete verhuis checklist gaat maken, te bepalen of u de verhuizing zelf gaat uitvoeren, of dat u hiervoor een professioneel bedrijf inschakelt. Een zelfverhuizing heeft als voordeel dat het...

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.