Verzekeringen bij zakelijke verhuizingen

Verzekeringen kunnen een waar hoofdpijndossier vormen bij iedere verhuizing, zeker bij zakelijke verhuizingen. De meeste mensen denken alleen aan een inventarisverzekering, maar was het maar zo gemakkelijk. Geen enkele inventaris is immers gelijk. Om nog maar te zwijgen over de verzekering voor het transport.

Bij bedrijfsverhuizingen is het verzekeren van de inventaris daarom vaak nog veel ingewikkelder. De bedragen en belangen zijn groter, het productieproces mag niet stil komen te liggen doordat er schade is opgelopen tijdens de verhuizing. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Iedere verhuizing brengt gevaren met zich mee; een ongeluk zit in een klein hoekje. Er kunnen beschadigingen ontstaan op bureaus of op de vloeren en muren (op zowel de nieuwe als oude locatie), in het meest gunstige geval. Want wat als iets dat minder makkelijk vervangbaar is dermate wordt beschadigd dat het niet meer te gebruiken is? Dan komt uw productieproces in gevaar!

Inventarisverzekering bij zakelijke verhuizingen

Waar we bij particuliere verhuizingen spreken van een inboedelverzekering, noemen we dit bij bedrijfsverhuizingen een inventarisverzekering. Hiermee wordt gewoonlijk schade aan uw inventaris door brand of blikseminslag, inbraak en diefstal, maar ook waterschade vergoed. Geld en voertuigen zijn vaak niet meeverzekerd. Het is raadzaam deze verzekering af te sluiten, zeker als u van plan bent te gaan verhuizen met uw bedrijf. Bovendien is het vereist de verzekeringsmaatschappij op de hoogte te stellen van de verhuizing, om te voorkomen dat de inventarisverzekering vervalt.

Transportverzekeringen bij de bedrijfsverhuizing

Veel inventarisverzekeringen zijn alleen geldig binnen een bepaalde locatie, daarom zijn er aparte transportverzekeringen voor een bedrijfsverhuizing. Goede verhuisbedrijven sluiten deze altijd af en informeren u ierover. Lees daarom de polis altijd goed door, anders gaat u dadelijk ongewis onverzekerd verhuizen.

Verzekeringen bij UTS Van Hoek

Als verhuisbedrijf sluiten we bij UTS Van Hoek altijd de benodigde verzekeringen af. Zo hanteren we een transport aansprakelijkheidsverzekering tot €50.000 per wagenlading. Ook hier zitten echter wel voorwaarden aan, zo is er een maximaal gewicht dat verzekerd is. Het kan zijn dat een aanvullende transportverzekering moet worden afgesloten, als het maximale verzekerde overschreden wordt. Dit gebeurt echter niet vaak, enkel bij het verhuizen van bijvoorbeeld serveromgevingen of bij het verhuizen van machines. Tevens hebben we een WA-polis afgesloten met een dekking van €2,5 miljoen per gebeurtenis. Better safe than sorry.

Verzekeringen zijn een onderdeel van de bedrijfsverhuizing die het nóg ingewikkelder maken. Het is een vak apart om alles goed te regelen.


Download ons gratis whitepaper als eerste stap om uw zakelijke verhuizing goed te regelen!

De zakelijke verhuizing goed geregeld omgaan met verhuisstress

Top 10 fouten bij zakelijke verhuizingen

Bij zakelijke verhuizingen kan er meer fout gaan dan bij particulieren. In de infographic zie je 10 veelgemaakte fouten bij zakelijke verhuizingen.

Gefaseerd verhuizen: wat goed is hoeft niet snel

Bij sommige verhuizingen moet UTS van Hoek de inventaris gefaseerd verhuizen. Waarom is deze aanpak soms noodzakelijk en waar moet u op letten?

Verhuisproblemen voorkomen tijdens de voorbereiding

Een verhuizing verloopt niet altijd even soepel. Toch kunt u veel verhuisproblemen voor zijn door ze vroegtijdig te herkennen. Bekijk de onderstaande afbeelding om in de voorbereiding al in te...

Meten is weten [VIDEO]

Tijdens een verhuizing wordt vaak geen rekening gehouden met de grootte van de inventaris. In dit filmpje ziet u hoe wij dit bij UTS van Hoek aanpakken.

Whitepaper | Van inschatting naar draaiboek

Een zakelijke verhuizing brengt nieuwe kansen met zich mee, maar kan uitlopen op een nachtmerrie. Kent u de knelpunten al? 

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.