ICT-services

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder ICT. Een goede IT-omgeving zorgt ervoor dat we overal kunnen werken en niet steeds alles uit onze bureaus hoeven te verhuizen. Maar daarbij is cable management ontzettend belangrijk op de werkvloer. Of erger nog: wat als de servers verhuizen? Wat als de serverruimte (ook) verhuist?

Bij een verhuizing wil je – zeker wat betreft de servers – ieder risico zo klein mogelijk houden. Maar het gaat niet alleen om de servers; ook op de werkplek zelf moet het nodige georganiseerd worden.

Cable management

Na een bedrijfsverhuizing krijg je ongetwijfeld te maken met cable management, oftewel werkplekbekabeling. Waar zitten de stopcontacten? Waar komen de bureaus te staan? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de kabels op de vloer liggen of laag aan het plafond hangen.

Daarnaast zien we vaak kantooromgevingen waar de werkplekbekabeling brandgevaarlijk is. Denk bijvoorbeeld aan stekkerdozen die op elkaar zijn aangesloten en stekkerdozen tussen stapels papier. Ook zien we regelmatig dat voeten blijven haken achter kabels of dat de aan/uit-knop per ongeluk wordt ingedrukt.

ICT-services

Maar er zijn meer ICT-services die van pas kunnen komen bij een bedrijfsverhuizing. Zo moeten de patchkasten opnieuw gestructureerd worden voor het telefoonverkeer, de servers moeten opnieuw verbonden worden en ook uw licenties moeten worden overgezet.

Servers verhuizen

In sommige gevallen moeten zelfs alle servers verhuizen. Werken je medewerkers in de cloud, dan kunnen fouten tijdens de verhuizing ervoor zorgen dat ze zelfs thuis niet meer aan het werk kunnen. Zo komt de bedrijfscontinuïteit voor langere tijd in gevaar. En dat is een kostenpost die nog eens bovenop de zakelijke verhuizing komt.

De expertise van UTS Van Hoek

Bij UTS Van Hoek hebben we ruime ervaring bij het ondersteunen van het verhuizen van ICT-omgevingen en het organiseren van werkplekken na een bedrijfsverhuizing. Als verhuisbedrijf in Groningen slaan we zo twee vliegen in één klap.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op of lees onze gratis whitepapers voor een betere voorbereiding op je zakelijke verhuizing!

Neem contact op!

Beter te vroeg dan te laat – en te vroeg bestaat niet

Zakelijke verhuizingen lopen soms onnodig vertraging op, omdat er op het laatste moment toch nog iets verandert. Het is een dermate groot project, dat de facilitair manager al gauw bepaalde zaken...

Het maken van een verhuisplanning

Het soepel verlopen van de verhuizing is voor een groot deel afhankelijk van een heldere, realistische verhuisplanning. In deze infographic vindt u tips om een verhuisplanning te maken!

De voorbereiding van de verhuizing door de bril van…

Als expert zijn wij al decennia, 92 jaar om precies te zijn, bij de meest uiteenlopende verhuizingen betrokken. Veelvuldig maken we mee dat problemen die tijdens verhuizingen ontstaan, door een...

Verhuisdraaiboek bij een Bedrijfsverhuizing

Een verhuisdraaiboek bij een bedrijfsverhuizing bestaat uit drie onderdelen. Het is absoluut geen gemakkelijke opgave. Bekijk het in deze infographic!

Whitepaper | Van inschatting naar draaiboek

Een zakelijke verhuizing brengt nieuwe kansen met zich mee, maar kan uitlopen op een nachtmerrie. Kent u de knelpunten al? 

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.