Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Tijdens een verhuizing heb je vaak veel spullen om mee te nemen naar je nieuwe woning. Onbewust neem je ook dingen mee die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Het is dan ook verstandig om tijdens het inpakken van je spullen alvast een selectie te maken van welke spullen je weg wilt doen en welke je wilt meenemen tijdens de verhuizing.

Volg een planning en bouw structuur op

Een verhuizing neemt veel tijd in beslag. Wij raden het je dan ook aan om veel tijd te besteden aan het uitzoeken en inpakken van al je bezittingen. Maak vooraf een planning waarin staat welke spullen je per week inpakt en zorg hierbij dat je structuur aanbrengt. Zo is het bijvoorbeeld handig om eerst één kamer af te ronden en dan verder te gaan naar de volgende. Wanneer je inpakt, kun je gelijk kijken naar hoe vaak je de bezittingen gebruikt. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld afvragen hoe lang het geleden is dat je een artikel hebt gebruikt. Heb je het langer dan een jaar niet gebruikt? Dan is er een mogelijkheid om het artikel weg te doen. Het is geheel aan jou om deze keuze te maken. Denk er goed over na en neem geen overhaaste beslissingen!

Het meenemen van bepaalde services

Niet alleen moet je tijdens je verhuizing nadenken over het meenemen van je bezittingen, ook zal je moeten kijken naar het meenemen van abonnementen en diensten. Zo kun je bijvoorbeeld je gas, water en elektriciteit services meenemen naar je nieuwe adres. Wanneer je ervoor kiest om over te stappen naar een andere aanbieder, zul je de huidige aanbieder op moeten zeggen. Wees hier op tijd bij, dit zijn namelijk dingen die je snel vergeet tijdens alle verhuisstress!

Hetzelfde geldt voor zaken als de hypotheek en verzekeringen. Wanneer je verhuist, moet het nieuwe adres aan hypotheek- en verzekeringsmaatschappijen door worden gegeven. Ook zul je je nieuwe adres door moeten geven aan bijvoorbeeld de tandarts, huisarts en specialisten in de buurt. Wanneer je in dezelfde regio blijft wonen, is het waarschijnlijk dat je gebruik kunt blijven maken van dezelfde specialisten. Wanneer je ervoor hebt gekozen om naar een andere gemeente te verhuizen, zullen nieuwe specialisten moeten worden opgezocht. Zorg er in het laatste geval wel voor dat je de oude specialisten op tijd stopzet.

To do lijst

Wij raden het je aan om van tevoren een to do lijst te maken. In de lijst kan je de hierboven genoemde zaken meenemen. Met deze lijst ben je er zeker van dat je alles op tijd regelt. Weet je niet goed welke zaken je moet regelen? Op het internet kun je verschillende lijsten vinden, waarin vermeld staat welke zaken je voor de verhuizing moet hebben geregeld. Neem hier vooral een kijkje ter inspiratie.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Als u op zoek bent naar een verhuisbedrijf dat een scherpe offerte kan uitbrengen, dan bent u hier op de juiste plaats. Wat kost een verhuizing eigenlijk?

De meest handige tips voor verhuizen

De meeste mensen verhuizen wel een keer in hun leven, vaak zelfs meer dan eens. U weet dan als geen ander wat er bij een verhuizing komt kijken. Verhuizen is een zware klus. Iedereen doet dit dan ook op zijn eigen manier. Vaak wisselen veel mensen ook van structuur...

Verhuizen brengt emoties met zich mee

Verhuizen en emoties zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden, zo ondervond ook Anne tijdens haar bedrijfsverhuizing. De emoties kunnen zelfs zeer hoog oplopen! Op het einde van de verhuisdag had ze het gevoel een halve marathon te hebben gelopen maar ze is nog niet...

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Tijdens een (zakelijke) verhuizing ben je constant met je gedachten bij de verhuizing. Dat is behoorlijk stressvol. Gebruik daarom deze tips tegen stress!

Wat kost een verhuizing ongeveer?

Wat kost een verhuizing ongeveer? Om een idee te krijgen wat een verhuizing ongeveer kost, is het handig om te weten welke mogelijkheden er zijn.

Hoe bespaar ik zoveel mogelijk kosten tijdens het verhuizen?

Het aanschaffen van een nieuw huis is al duur genoeg. Het is dan ook logisch dat je geen zin hebt om ook veel geld uit te geven aan extra verhuiskosten. We zetten hier op een rijtje op welke manieren je geld kan besparen tijdens het verhuizen. Schakel hulp in Het is...

Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Op de vraag ‘Hoe kun je besparen op verhuiskosten?’ geven wij antwoorden en tips in onze blog over verhuizen. Doe er je voordeel mee en bespaar!

Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen?

Op onze blogpagina leest u de antwoorden op de vraag: Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen? Bereid u goed voor op uw verhuizing. Weet u eigenlijk wel hoeveel tijd een verhuizing kost?

Hulp bij kleine verhuizingen

Een kleine verhuizing in Groningen betekent niet dat je geen verhuislift nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een verhuiswagen of klusjesman. Lees hier meer!

Tips om goed en goedkoop internationaal te verhuizen

Er zijn maar weinig dingen ingewikkelder dan internationaal verhuizen. In deze blog geven we je tips om dit zo goedkoop mogelijk te regelen.

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.