Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Tijdens een verhuizing heb je vaak veel spullen om mee te nemen naar je nieuwe woning. Onbewust neem je ook dingen mee die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Het is dan ook verstandig om tijdens het inpakken van je spullen alvast een selectie te maken van welke spullen je weg wilt doen en welke je wilt meenemen tijdens de verhuizing.

Volg een planning en bouw structuur op

Een verhuizing neemt veel tijd in beslag. Wij raden het je dan ook aan om veel tijd te besteden aan het uitzoeken en inpakken van al je bezittingen. Maak vooraf een planning waarin staat welke spullen je per week inpakt en zorg hierbij dat je structuur aanbrengt. Zo is het bijvoorbeeld handig om eerst één kamer af te ronden en dan verder te gaan naar de volgende. Wanneer je inpakt, kun je gelijk kijken naar hoe vaak je de bezittingen gebruikt. Zo kun je jezelf bijvoorbeeld afvragen hoe lang het geleden is dat je een artikel hebt gebruikt. Heb je het langer dan een jaar niet gebruikt? Dan is er een mogelijkheid om het artikel weg te doen. Het is geheel aan jou om deze keuze te maken. Denk er goed over na en neem geen overhaaste beslissingen!

Het meenemen van bepaalde services

Niet alleen moet je tijdens je verhuizing nadenken over het meenemen van je bezittingen, ook zal je moeten kijken naar het meenemen van abonnementen en diensten. Zo kun je bijvoorbeeld je gas, water en elektriciteit services meenemen naar je nieuwe adres. Wanneer je ervoor kiest om over te stappen naar een andere aanbieder, zul je de huidige aanbieder op moeten zeggen. Wees hier op tijd bij, dit zijn namelijk dingen die je snel vergeet tijdens alle verhuisstress!

Hetzelfde geldt voor zaken als de hypotheek en verzekeringen. Wanneer je verhuist, moet het nieuwe adres aan hypotheek- en verzekeringsmaatschappijen door worden gegeven. Ook zul je je nieuwe adres door moeten geven aan bijvoorbeeld de tandarts, huisarts en specialisten in de buurt. Wanneer je in dezelfde regio blijft wonen, is het waarschijnlijk dat je gebruik kunt blijven maken van dezelfde specialisten. Wanneer je ervoor hebt gekozen om naar een andere gemeente te verhuizen, zullen nieuwe specialisten moeten worden opgezocht. Zorg er in het laatste geval wel voor dat je de oude specialisten op tijd stopzet.

To do lijst

Wij raden het je aan om van tevoren een to do lijst te maken. In de lijst kan je de hierboven genoemde zaken meenemen. Met deze lijst ben je er zeker van dat je alles op tijd regelt. Weet je niet goed welke zaken je moet regelen? Op het internet kun je verschillende lijsten vinden, waarin vermeld staat welke zaken je voor de verhuizing moet hebben geregeld. Neem hier vooral een kijkje ter inspiratie.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Tips voor particuliere verhuizingen

Een verhuizing wordt vaak onderschat. Ga goed voorbereid aan de slag en gebruik deze tips voor verhuizing van UTS Van Hoek!

Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gaat u verhuizen, dan is een goede checklist zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk erg veel (kleine) zaken die komen kijken bij uw verhuizing. Gaat u zelf opschrijven wat er allemaal nog moet gebeuren, dan heeft u al snel een lange waslijst aan taken. Onze...

Hulp bij kleine verhuizingen

Een kleine verhuizing in Groningen betekent niet dat je geen verhuislift nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een verhuiswagen of klusjesman. Lees hier meer!

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving sinds 2012 gemeten. Steeds meer bewoners willen verhuizen om zich veilig te voelen. Maar bestaat er zoiets als een aardbevings-verhuisspecialist?

De 7 onmisbare zaken die je moet regelen voor je verhuizing

Bekijk dit filmpje van Tom. Tom's Erkende Verhuistips helpen je op weg bij de voorbereiding op je verhuizing. In deze aflevering "De 7 onmisbare zaken die je moet regelen in de weken voor je verhuizing." Bekijk ook de overige tips van Tom!

Hoe zit het met de verzekering van de inboedel?

Onbekend op het gebied van de verzekering van de inboedel. Vind op deze pagina tips en trucs om op een veilige manier uw inboedel te verzekeren.

Verhuisdekens voor onbeschadigd goed

Gaat u verhuizen, dan zijn er honderden dingen waar u aan moet denken. Eén van de belangrijkste dingen is het veilig vervoeren van uw spullen. Al uw meubels en het overige interieur dienen netjes ingepakt te worden en veilig overgebracht te worden naar uw nieuwe...

Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Op de vraag ‘Hoe kun je besparen op verhuiskosten?’ geven wij antwoorden en tips in onze blog over verhuizen. Doe er je voordeel mee en bespaar!

Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Tijdens een verhuizing heb je vaak veel spullen om mee te nemen naar je nieuwe woning. Onbewust neem je ook dingen mee die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Het is dan ook verstandig om tijdens het inpakken van je spullen alvast een selectie te maken van welke...

Expat verhuizing: een hele opgave

Een expat verhuizing is een lastige klus. Er komt veel bij kijken, terwijl u zich liever richt op uw nieuwe functie. UTS Van Hoek neemt de klus van u over.

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.