Help! Wat te doen bij verhuizen?

Help! Wat te doen bij verhuizen?

Staat er een verhuizing gepland? Dan gaat er in uw dagelijkse leven heel wat veranderen. Voordat het echt zover is, moet de verhuizing nog wel ‘even’ plaatsvinden. Wat te doen bij verhuizen? Het is een veelgestelde vraag, zeker door mensen die nog nooit eerder zijn verhuisd. Er zijn veel dingen waaraan gedacht moet worden, van grote zaken tot de kleinste details. Lees deze blogs voor tips!

Maak een to-do lijst

Lijstjes: sommigen zweren erbij, anderen gebruiken ze nauwelijks. Bij een verhuizing is het erg handig gebruik te maken van een to-do lijst. Wat er allemaal te doen is bij een verhuizing, is namelijk zo’n grote opsomming dat u anders zaken gaat vergeten. Bij het maken van de to-do lijst is het belangrijk om in ieder geval de volgende punten te noteren:

 • Afwikkeling van uw huidige woning. Zeg de huur op of regel de koopoverdracht.
 • Zorg ervoor dat uw nieuwe woning direct leefbaar is. Zorg voor gas, water en licht, maar denk ook aan bijvoorbeeld een televisie-, internet- en telefoonaansluiting.
 • Geef adreswijzigingen door. Niet alleen aan uw familie vrienden, maar ook aan instanties en artsen.
 • Neem de maten op van deuren en ramen van uw nieuwe woning. Zo weet u zeker dat alle grote meubelen verhuisd kunnen worden.
 • Ga op zoek naar een goed verhuisbedrijf.
 • Maak (in samenwerking met dat verhuisbedrijf) een uitgekiende planning.
 • Schaf inpakmaterialen aan (verhuisdozen, verhuisdekens, folie, etcetera).
 • Zorg ervoor dat de inboedel tijdig en overzichtelijk is ingepakt. Pak de spullen in per kamer en noteer op de dozen wat erin zit.
 • Prepareer huishoudelijke apparatuur, zoals koelkast en (af)wasmachine. Zorg ervoor dat deze zijn losgekoppeld en vrij van water zijn.
 • Zorg voor eten en drinken voor op de verhuisdag zelf. En vergeet de (oplos)koffie niet! Af en toe een koffiepauze kunt u op deze stressvolle dag wel gebruiken.
 • Houd belangrijke papieren en wat contant geld apart voor op de verhuisdag.
 • Neem de meterstanden op als u uw oude woning verlaat, en noteer deze.
 • Controleer alle vertrekken, sluit gas, water en licht af en lever de sleutels in.

Een goed verhuisbedrijf neemt u werk uit handen

Wat te doen bij verhuizen? Voor u is het een vraag die u van begin tot eind moet uitzoeken, maar voor een verhuisbedrijf is het juist een routineklus. Een erkend verhuisbedrijf, zoals UTS van Hoek, kan bogen op jarenlange ervaring en weet wat er gevraagd wordt. Zij kunnen u dan ook optimaal ondersteunen, om de verhuizing zo snel en geruisloos mogelijk te laten verlopen. Vraag bij uw verhuisbedrijf dus zeker om een checklist.

Het is natuurlijk wel belangrijk wélk verhuisbedrijf u inschakelt. Kies voor een bedrijf dat een scherpe offerte op maat kan uitbrengen, maar kijk ook naar de flexibiliteit en service. U wilt immers niet voor verrassingen komen te staan en u wilt uw inboedel wel veilig en compleet in uw nieuwe pand krijgen!

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Wat komt er kijken bij een verhuizing naar het buitenland

Een verhuizing in Nederland is al erg ingewikkeld. Laat staan een verhuizing naar het buitenland! Lees hier wat daarbij komt kijken!

Verhuisdekens voor onbeschadigd goed

Gaat u verhuizen, dan zijn er honderden dingen waar u aan moet denken. Eén van de belangrijkste dingen is het veilig vervoeren van uw spullen. Al uw meubels en het overige interieur dienen netjes ingepakt te worden en veilig overgebracht te worden naar uw nieuwe...

Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen?

Op onze blogpagina leest u de antwoorden op de vraag: Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen? Bereid u goed voor op uw verhuizing. Weet u eigenlijk wel hoeveel tijd een verhuizing kost?

Expat verhuizing: een hele opgave

Een expat verhuizing is een lastige klus. Er komt veel bij kijken, terwijl u zich liever richt op uw nieuwe functie. UTS Van Hoek neemt de klus van u over.

Het regelen van verhuisdozen en verhuisdekens

Tijdens het verhuizen zelf, wil je natuurlijk dat je inboedel optimaal wordt beschermd tegen schadelijke invloed van buitenaf. Een deukje is snel gemaakt en een glas is snel gebroken. Het is dan ook verstandig om je bezittingen zo goed mogelijk in te pakken. Maar wat...

Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Als u op zoek bent naar een verhuisbedrijf dat een scherpe offerte kan uitbrengen, dan bent u hier op de juiste plaats. Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Gemak tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Er komt natuurlijk veel bij kijken en dus is een gestructureerde aanpak altijd welkom. Want bij een verhuizing denk je meteen aan de vele klusjes die gedaan...

De meest handige tips voor verhuizen

De meeste mensen verhuizen wel een keer in hun leven, vaak zelfs meer dan eens. U weet dan als geen ander wat er bij een verhuizing komt kijken. Verhuizen is een zware klus. Iedereen doet dit dan ook op zijn eigen manier. Vaak wisselen veel mensen ook van structuur...

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving sinds 2012 gemeten. Steeds meer bewoners willen verhuizen om zich veilig te voelen. Maar bestaat er zoiets als een aardbevings-verhuisspecialist?

Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Verhuizen is een hele onderneming, of u nu als particulier gaat verhuizen of als onderneming. Een verhuizing, hoe groot ook, kan al snel in de papieren gaan lopen. Helemaal wanneer het niet gaat zoals u in de gedachten had en als de planning uitloopt. Ook onverwachte...

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.