Help! Wat te doen bij verhuizen?

Help! Wat te doen bij verhuizen?

Staat er een verhuizing gepland? Dan gaat er in uw dagelijkse leven heel wat veranderen. Voordat het echt zover is, moet de verhuizing nog wel ‘even’ plaatsvinden. Wat te doen bij verhuizen? Het is een veelgestelde vraag, zeker door mensen die nog nooit eerder zijn verhuisd. Er zijn veel dingen waaraan gedacht moet worden, van grote zaken tot de kleinste details. Lees deze blogs voor tips!

Maak een to-do lijst

Lijstjes: sommigen zweren erbij, anderen gebruiken ze nauwelijks. Bij een verhuizing is het erg handig gebruik te maken van een to-do lijst. Wat er allemaal te doen is bij een verhuizing, is namelijk zo’n grote opsomming dat u anders zaken gaat vergeten. Bij het maken van de to-do lijst is het belangrijk om in ieder geval de volgende punten te noteren:

 • Afwikkeling van uw huidige woning. Zeg de huur op of regel de koopoverdracht.
 • Zorg ervoor dat uw nieuwe woning direct leefbaar is. Zorg voor gas, water en licht, maar denk ook aan bijvoorbeeld een televisie-, internet- en telefoonaansluiting.
 • Geef adreswijzigingen door. Niet alleen aan uw familie vrienden, maar ook aan instanties en artsen.
 • Neem de maten op van deuren en ramen van uw nieuwe woning. Zo weet u zeker dat alle grote meubelen verhuisd kunnen worden.
 • Ga op zoek naar een goed verhuisbedrijf.
 • Maak (in samenwerking met dat verhuisbedrijf) een uitgekiende planning.
 • Schaf inpakmaterialen aan (verhuisdozen, verhuisdekens, folie, etcetera).
 • Zorg ervoor dat de inboedel tijdig en overzichtelijk is ingepakt. Pak de spullen in per kamer en noteer op de dozen wat erin zit.
 • Prepareer huishoudelijke apparatuur, zoals koelkast en (af)wasmachine. Zorg ervoor dat deze zijn losgekoppeld en vrij van water zijn.
 • Zorg voor eten en drinken voor op de verhuisdag zelf. En vergeet de (oplos)koffie niet! Af en toe een koffiepauze kunt u op deze stressvolle dag wel gebruiken.
 • Houd belangrijke papieren en wat contant geld apart voor op de verhuisdag.
 • Neem de meterstanden op als u uw oude woning verlaat, en noteer deze.
 • Controleer alle vertrekken, sluit gas, water en licht af en lever de sleutels in.

Een goed verhuisbedrijf neemt u werk uit handen

Wat te doen bij verhuizen? Voor u is het een vraag die u van begin tot eind moet uitzoeken, maar voor een verhuisbedrijf is het juist een routineklus. Een erkend verhuisbedrijf, zoals UTS van Hoek, kan bogen op jarenlange ervaring en weet wat er gevraagd wordt. Zij kunnen u dan ook optimaal ondersteunen, om de verhuizing zo snel en geruisloos mogelijk te laten verlopen. Vraag bij uw verhuisbedrijf dus zeker om een checklist.

Het is natuurlijk wel belangrijk wélk verhuisbedrijf u inschakelt. Kies voor een bedrijf dat een scherpe offerte op maat kan uitbrengen, maar kijk ook naar de flexibiliteit en service. U wilt immers niet voor verrassingen komen te staan en u wilt uw inboedel wel veilig en compleet in uw nieuwe pand krijgen!

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Tijdens een verhuizing heb je vaak veel spullen om mee te nemen naar je nieuwe woning. Onbewust neem je ook dingen mee die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Het is dan ook verstandig om tijdens het inpakken van je spullen alvast een selectie te maken van welke...

Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gaat u verhuizen, dan is een goede checklist zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk erg veel (kleine) zaken die komen kijken bij uw verhuizing. Gaat u zelf opschrijven wat er allemaal nog moet gebeuren, dan heeft u al snel een lange waslijst aan taken. Onze...

Verhuisdozen kopen?

Staat er een verhuizing voor de deur, dan komen er ineens wel erg veel zaken op u af. De oude woning moet in goede staat worden achtergelaten, u wilt geen spullen vergeten en ook in de nieuwe woning moet nog behoorlijk wat gebeuren. Kortom, drukte en stress!

Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Als u op zoek bent naar een verhuisbedrijf dat een scherpe offerte kan uitbrengen, dan bent u hier op de juiste plaats. Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren. Maak een planning Om...

Tips voor particuliere verhuizingen

Een verhuizing wordt vaak onderschat. Ga goed voorbereid aan de slag en gebruik deze tips voor verhuizing van UTS Van Hoek!

De meest handige tips voor verhuizen

De meeste mensen verhuizen wel een keer in hun leven, vaak zelfs meer dan eens. U weet dan als geen ander wat er bij een verhuizing komt kijken. Verhuizen is een zware klus. Iedereen doet dit dan ook op zijn eigen manier. Vaak wisselen veel mensen ook van structuur...

Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Verhuizen is een hele onderneming, of u nu als particulier gaat verhuizen of als onderneming. Een verhuizing, hoe groot ook, kan al snel in de papieren gaan lopen. Helemaal wanneer het niet gaat zoals u in de gedachten had en als de planning uitloopt. Ook onverwachte...

Wat komt er kijken bij een verhuizing naar het buitenland

Een verhuizing in Nederland is al erg ingewikkeld. Laat staan een verhuizing naar het buitenland! Lees hier wat daarbij komt kijken!

Voorkom verwarrende verhuisinstructies

Het is zover, de verhuizing gaat na ruime voorbereiding plaatsvinden. Alles lijkt tot in detail geregeld, maar dan komt u erachter dat u toch een grote fout heeft gemaakt. Terwijl u dacht dat de verstuurde verhuisinstructies crystal clear waren, blijkt dit niet het...

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.