Tips voor particuliere verhuizingen

tips voor bij verhuizing uts van hoek verhuisbedrijf groningen

Tips voor particuliere verhuizingen

Verhuizen is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in het leven, waar vrijwel iedereen minstens één keer mee te maken krijgt. Maar toch wordt een verhuizing ook vaak onderschat. En daardoor wordt de stress alleen maar groter. Met deze tips voor verhuizingen kun je beter voorbereid van A naar B!

Na de bezichtiging en het uitbrengen van het bod krijg je te horen dat de woning voor jou is. Geweldig nieuws, tijd voor champagne! De verhuisdatum is nog ver weg. Althans, dat lijkt zo. Er staat je een behoorlijke klus te wachten…

Want waar moet je beginnen? Veel mensen weten niet wat te doen bij verhuizen. De een begint met spullen weggooien of verkopen, de ander begint met papierwerk. Gelukkig is het tegenwoordig eenvoudig om online een checklist voor verhuizen te vinden.
Bekijk hier onze verhuizing checklist!

Wat heb je nodig voor de verhuizing

Iedere verhuizing is anders en dus is het lastig om precies te zeggen wat je nodig hebt. Maar één ding heeft iedereen nodig bij een verhuizing; hulp. Hulp van vrienden, familie of een verhuisbedrijf. Dat geldt voor een relatief grote verhuizing, maar ook voor de relatief kleine verhuizing van een kind dat voor de studie op kamers gaat.

Ten tweede heb je verhuismiddelen nodig. Je moet verhuisdozen kopen, tenzij een vriend of familielid nog ergens goede dozen op zolder heeft staan. Let er goed op dat de dozen nog stevig genoeg zijn, anders ben je immers nog verder van huis…

Wellicht heb je ook verhuisdekens nodig. Bijvoorbeeld voor je meubilair, maar ook voor schilderijen of andere breekbare spullen. Soms wordt een oude, ‘gewone’ deken gebruikt. Of zelfs noppenfolie of golfkarton. Een échte verhuisdeken is speciaal ontworpen voor verhuizingen en biedt daardoor meerdere voordelen ten opzichte van andere materialen:

  • Verhuisdekens zijn veel sterker;
  • Ze bieden extra bescherming;
  • Ze slijten minder snel;
  • Je kunt ze na de verhuizing gebruiken om meubels die nog niet in de woning passen schoon en veilig te houden.

Naast het inschakelen van hulp en het aanschaffen of lenen van verhuismiddelen, moet je nog meer regelen voor je verhuizing. Een verhuizing is immers meer dan een verplaatsing van A naar B.

Wat moet je verder regelen?

Een verhuizing regelen is geen eenvoudige opgave, dat is duidelijk. Verhuis je vanuit een huurwoning, dan moet je uiteraard zorgen dat je op tijd de huur opzegt om dubbele lasten te voorkomen. Maar je moet ook een notaris regelen, adreswijzigingen doorgeven bij de overheid en bedrijven, eventueel de huurtoeslag regelen, enzovoorts.

Vergeet ook niet om op tijd contracten voor gas, water en elektriciteit af te sluiten en om de gemeentelijke belastingen te regelen. En moet je een milieupas aanvragen voor de (ondergrondse) container in de buurt, dan is het raadzaam om dit ruim van tevoren te doen. Er gaan vaak meerdere weken overheen totdat je het pasje in de brievenbus hebt.

Verzekeringen en schade

Denk ook om de verzekering van de inboedel. Heb je al een inboedelverzekering, dan kun je de verhuisdatum doorgeven aan de verzekeringsmaatschappij om je verzekering over te sluiten op het nieuwe adres.

Een dergelijke verzekering heeft zijn waarde al bewezen, zeker bij mensen die gedwongen zijn te verhuizen door aardbevingen. Dergelijke verhuizingen zijn vaak nog ingewikkelder, in verband met de aansprakelijkheid voor de schade.

Maar één ding staat vast; of je nu gaat verhuizen binnen Groningen of een verhuizing naar het buitenland hebt gepland, schade wil je koste wat kost voorkomen. En daarom zijn eerder genoemde verhuismiddelen zo belangrijk. Ga je internationaal verhuizen, dan moet je echter nog veel meer belangrijke afwegingen maken.

Kosten van een verhuizing

Hoe gecompliceerder de verhuizing, hoe hoger de kosten van een verhuizing. Het is daarom lastig om de vraag ‘wat kost een verhuizing’ te beantwoorden. Sterker nog, bij veel verhuisbedrijven is zelfs de offerte nog geen definitief bedrag. Het ene verhuisbedrijf gaat uit van een uurtarief, het andere verhuisbedrijf van een totaalprijs.

De beste manier om uit te zoeken wat een verhuizing ongeveer kost is door meerdere offertes aan te vragen én te berekenen wat het je zou kosten las je alles zelf (met hulp van vrienden en familie) zou doen. In dat laatste scenario moet je wel rekening houden met eventuele beschadigingen, want bij een ervaren verhuisbedrijf is de kans daarop nu eenmaal stukken lager.

Besparen

Er zijn ontelbaar manieren om te besparen op verhuiskosten. Ben je vanwege je baan genoodzaakt te verhuizen of móét je uit overmacht verhuizen, dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding. Die vergoeding kan oplopen tot meer dan € 7.000, reden genoeg om te onderzoeken!

Veel handen maken licht werk. Door vrienden en familie in te schakelen om te helpen met inpakken, kunt u behoorlijk wat kosten besparen tijdens het verhuizen. Zorg wel dat het inpakken efficiënt en veilig gebeurt, anders is die winst gauw verloren.

Een andere manier om de kosten te drukken, is door doordeweeks te verhuizen. Bij een verhuizing in het weekend hanteren veel verhuisbedrijven een weekendtoeslag. Toch kiezen de meeste mensen vanwege werk er tóch voor om in het weekend te verhuizen. Daarom zijn er juist doordeweeks ook meer verhuizers beschikbaar. Win-win, dus!

Het is een cliché, maar daarom niet minder waar: tijd is geld. Daarom is het ook belangrijk om te kijken hoeveel tijd je kwijt bent met verhuizen. Wellicht kun je alles zelf en met behulp van vrienden doen, maar ben je daardoor vier dagen bezig. Terwijl een verhuisbedrijf het in één dag zou kunnen. Dat scheelt je dan drie vakantiedagen, die je anders had kunnen laten uitbetalen. Al met al komt er veel rekenwerk bij de verhuizing kijken.

Tips voor verhuizing

Dan hebben we ook nog tips voor je verhuizing die je tijdens de verhuizing kunt hanteren. Zo maak je het jezelf (en je ingeschakelde hulp) een stuk makkelijker. Zorg dat ook de mensen die je gaan helpen deze doornemen.

Uit onze do’s en don’ts van verhuizen is een do dat je vooraf met je gezin of huisgenoten kamer voor kamer gaat inpakken. Begin daarbij in de kamer met de minst gebruikte spullen, die kunnen meteen ingepakt worden. En vergeet niet om lijstjes te maken voor op iedere doos om makkelijk te kunnen zien wat erin zit.

Een don’t is bijvoorbeeld het plaatsen van de ingepakte dozen op een bureau of ander meubilair. Vaak wordt het meubilair namelijk als eerste verhuisd. En dus moet je dan de dozen eerst weer van het meubel afpakken en ergens anders plaatsen. Bij breekbare spullen is dat een onnodig risico.

Concluderend moet je zorgen voor zoveel mogelijk gemak bij het verhuizen. En dat doe je door zo vroeg mogelijk te beginnen met plannen, alles uit te werken en de juiste hulp te zoeken. En natuurlijk door onze handige tips voor verhuizen door te nemen.

Bekijk onze complete verhuis checklist voor allerlei praktische tips voor jouw verhuizing!

Contact opnemen

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gaat u verhuizen, dan is een goede checklist zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk erg veel (kleine) zaken die komen kijken bij uw verhuizing. Gaat u zelf opschrijven wat er allemaal nog moet gebeuren, dan heeft u al snel een lange waslijst aan taken. Onze...

Wat kost een verhuizing ongeveer?

Wat kost een verhuizing ongeveer? Om een idee te krijgen wat een verhuizing ongeveer kost, is het handig om te weten welke mogelijkheden er zijn.

Verhuisdozen kopen?

Staat er een verhuizing voor de deur, dan komen er ineens wel erg veel zaken op u af. De oude woning moet in goede staat worden achtergelaten, u wilt geen spullen vergeten en ook in de nieuwe woning moet nog behoorlijk wat gebeuren. Kortom, drukte en stress!

Alle ins en outs van een verhuizing regelen

Een verhuizing regelen is een hels karwei. Er komt van alles bij om de hoek kijken. Ook dingen waar u wellicht nog niet aan gedacht had. Zo moeten niet alleen alle spullen veilig ingepakt en vervoerd worden, maar zijn er ook talloze andere zaken die u moet regelen,...

Wat zal je meenemen tijdens de verhuizing?

Tijdens een verhuizing heb je vaak veel spullen om mee te nemen naar je nieuwe woning. Onbewust neem je ook dingen mee die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Het is dan ook verstandig om tijdens het inpakken van je spullen alvast een selectie te maken van welke...

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren. Maak een planning Om...

Goedkoop verhuizen, wat te doen?

Verhuizen is een hele onderneming, of u nu als particulier gaat verhuizen of als onderneming. Een verhuizing, hoe groot ook, kan al snel in de papieren gaan lopen. Helemaal wanneer het niet gaat zoals u in de gedachten had en als de planning uitloopt. Ook onverwachte...

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Tijdens een (zakelijke) verhuizing ben je constant met je gedachten bij de verhuizing. Dat is behoorlijk stressvol. Gebruik daarom deze tips tegen stress!

Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Op de vraag ‘Hoe kun je besparen op verhuiskosten?’ geven wij antwoorden en tips in onze blog over verhuizen. Doe er je voordeel mee en bespaar!

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving sinds 2012 gemeten. Steeds meer bewoners willen verhuizen om zich veilig te voelen. Maar bestaat er zoiets als een aardbevings-verhuisspecialist?

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.