Expat verhuizing: een hele opgave

Een expat verhuizing is nooit makkelijk, maar altijd spannend. Een nieuwe functie in het buitenland is leuk, maar zonder vrienden en familie dichtbij is het absoluut een uitdaging. Bovendien krijgt de expat te maken met een nieuwe cultuur, waarin hij of zij zich wegwijs moet maken zonder hulp van een (professioneel) netwerk. Het is niet makkelijk een nieuw netwerk op te bouwen, zeker als er ook nog eens sprake is van een taalbarrière.

Hoewel dergelijke problemen grotendeels opgelost kunnen worden met bijvoorbeeld Skype en LinkedIn, blijft de expat verhuizing op zich een probleem. Wat neemt u mee, hoe pakt u het veilig in, welke regels zijn gelden er, welk transportmiddel gebruikt u, welke verzekeringen sluit u af, et cetera. Om nog maar te zwijgen over het inrichten van uw nieuwe woning en het opnieuw installeren van al uw apparaten.

Expat verhuizing: speciaal voor u, simpel voor ons

Een expat verhuizing is niet iets dat u of uw medewerker iedere week doet. Het is duidelijk dat u met een grote hoeveelheid potentiële problemen rekening moet houden. Dit kunt u verhelpen door een verhuisbedrijf in te huren. Sommige verhuisbedrijven, zoals UTS Van Hoek, verzorgen namelijk ook expat verhuizingen. Op deze manier laat u alles van A tot Z regelen door experts, zodat u zeker weet dat de verhuizing vlekkeloos verloopt.

Inboedelopslag

Het is zelfs dermate lastig, dat u misschien afweegt om een deel van uw inboedel niet mee te verhuizen. Niet alles hoeft mee, ten slotte: misschien past dat antieke kastje eigenlijk toch niet in uw nieuwe onderkomen. Of misschien wilt u geen risico nemen en laat u daarom uw gevulde vitrinekast in de opslag. Ook dit kunt u bij UTS Van Hoek regelen, tot op het allerlaatste moment. Uiteraard is dit ook een optie als u simpelweg een grondige schoonmaak wilt houden, waarbij u geen last wilt hebben van het meubilair.

Door UTS Van Hoek in te schakelen, hoeft u zich geen zorgen meer te maken om alle logistieke processen – en dat zijn er nogal wat. Zo kunt u zich bezighouden met het opbouwen van een nieuw netwerk, bijvoorbeeld. Of meteen vol aan de bak in uw nieuwe functie. Dit is natuurlijk makkelijker zonder onnodige afleiding.

Verhuizen met de Checklist van UTS Van Hoek

Het is duidelijk dat er veel komt kijken bij een expat verhuizing. Als u een checklist voor verhuizen gaat opstellen, zal deze dan ook al snel enkele A4-tjes in beslag nemen. Daarnaast bestaat natuurlijk altijd de kans dat u iets (cruciaals) vergeten bent. Onze checklist is zo uitgebreid dat wij niets kunnen vergeten.

cable management servers verhuizen ict services uts van hoek verhuisbedrijf groningen

ICT-services

Verbindingen die niet meer werken en losliggende kabels kunnen voor problemen zorgen. Lees hier waar je op moet letten, zeker na een bedrijfsverhuizing!

Inpakken voor zakelijke verhuizingen: waar moet u op letten?

Het inpakken voor een zakelijke verhuizing is een klus waar iedereen aan mee moet werken. Zo zal iedere medewerker zijn of haar eigen bureau moeten inpakken, maar ook machines en apparatuur voor...
onderwijsinstelling verhuizen school verhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Onderwijsinstelling verhuizen

Een onderwijsinstelling verhuizen is vaak complexer dan een ‘gewone’ bedrijfsverhuizing. Gaat uw school verhuizen? Lees dan eerst dit!

Hoe meer partijen, des te complexer het wordt

Een zakelijke verhuizing is een complex proces dat zo sterk is als de zwakste schakel. En er zitten nogal wat schakels aan een verhuizing. Als u een verhuizing organiseert, zoals die van een...

Whitepaper | Van inschatting naar draaiboek

Een zakelijke verhuizing brengt nieuwe kansen met zich mee, maar kan uitlopen op een nachtmerrie. Kent u de knelpunten al? 

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB  Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.