Do’s en don’ts

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen

De do's en don'ts tijdens het verhuizenWanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren.

Maak een planning

Om te beginnen is het handig om een realistische tijdsplanning te maken. Laten we eerlijk zijn, verhuizen is niet binnen één dag gebeurd en het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om al je spullen uit te zoeken. Maak een planning van dag tot dag en vermeld hierbij wie waarvoor verantwoordelijk is. Wanneer je te maken hebt met huisgenoten, een partner of gezinsleden, is het belangrijk om duidelijk met elkaar te communiceren wat betreft het verhuisplan. Op deze manier zitten jullie elkaar niet in de weg.

Zodra de tijdsplanning gereed is, is het verstandig om kamer voor kamer te beginnen met inpakken. Begin met het verhuizen in de kamers met de minst gebruikte spullen. De spullen die je zelden gebruikt, kunnen meteen ingepakt worden. Een handige tip voor bij het inpakken: maak lijstjes en schrijf hierop welke spullen er in de dozen zitten. Op deze manier hoef je je spullen niet eindeloos te zoeken.

Zorg voor voldoende hulpmiddelen

Het is natuurlijk belangrijk om je spullen op een veilige manier te verhuizen. Zorg er dan ook voor dat je, naast verhuisdozen, voldoende pakpapier hebt om ook de breekbare spullen in te pakken. Het is natuurlijk vervelend wanneer je er tijdens het verhuizen achterkomt dat je onvoldoende dozen of pakpapier hebt. Zorg dan ook voor een goede voorraad. De verhuisdozen kunnen vaak weer verkocht worden aan anderen of je zou deze terug kunnen brengen naar de winkel waar ze vandaan komen. Wanneer je ervoor zorgt dat je voldoende spullen hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken.

Schakel voldoende hulp in

Vaak kom je er tijdens een verhuizing achter dat je meer spullen hebt dan je in eerste instantie dacht. Probeer dan ook gebruik te maken van je netwerk van vrienden, kennissen en familieleden tijdens de verhuizing. Het is misschien prettig om je eigen spullen in te pakken, maar wanneer de grote dag is aangebroken, is het handig om wat extra handen te hebben die helpen met het poetsen, uitruimen en klussen.

Schakel een verhuisbedrijf in

Het is natuurlijk mogelijk om je eigen verhuizing te regelen, maar hier gaat vaak een hoop tijd in zitten. Heb je het te druk met je baan en weinig tijd om te verhuizen? Of heb je een groot huis en zie je door de bomen het bos niet meer? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf kan je helpen met het leegruimen van je huis, met het vervoeren van je spullen naar je nieuwe woning en met het op zijn plek zetten van de dozen.

Ook is het mogelijk dat het verhuisbedrijf je helpt bij het inpakken van je spullen. Op deze manier geef je al het werk uit handen en kan je met een gerust hart naar je nieuwe woning! Op zoek naar een geschikt verhuisbedrijf? Neem dan contact op met verhuisbedrijf UTS Van Hoek. Al jaren het beste verhuisbedrijf in de regio Groningen!

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

De complete verhuis checklist

Verhuizen is een lastige klus. Het is daarom belangrijk om, voordat u een complete verhuis checklist gaat maken, te bepalen of u de verhuizing zelf gaat uitvoeren, of dat u hiervoor een professioneel bedrijf inschakelt. Een zelfverhuizing heeft als voordeel dat het...

Verhuisdozen kopen?

Staat er een verhuizing voor de deur, dan komen er ineens wel erg veel zaken op u af. De oude woning moet in goede staat worden achtergelaten, u wilt geen spullen vergeten en ook in de nieuwe woning moet nog behoorlijk wat gebeuren. Kortom, drukte en stress!

De meest handige tips voor verhuizen

De meeste mensen verhuizen wel een keer in hun leven, vaak zelfs meer dan eens. U weet dan als geen ander wat er bij een verhuizing komt kijken. Verhuizen is een zware klus. Iedereen doet dit dan ook op zijn eigen manier. Vaak wisselen veel mensen ook van structuur...

De 7 onmisbare zaken die je moet regelen voor je verhuizing

Bekijk dit filmpje van Tom. Tom's Erkende Verhuistips helpen je op weg bij de voorbereiding op je verhuizing. In deze aflevering "De 7 onmisbare zaken die je moet regelen in de weken voor je verhuizing." Bekijk ook de overige tips van Tom!

Alle ins en outs van een verhuizing regelen

Een verhuizing regelen is een hels karwei. Er komt van alles bij om de hoek kijken. Ook dingen waar u wellicht nog niet aan gedacht had. Zo moeten niet alleen alle spullen veilig ingepakt en vervoerd worden, maar zijn er ook talloze andere zaken die u moet regelen,...

Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen?

Op onze blogpagina leest u de antwoorden op de vraag: Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen? Bereid u goed voor op uw verhuizing. Weet u eigenlijk wel hoeveel tijd een verhuizing kost?

Hulp bij kleine verhuizingen

Een kleine verhuizing in Groningen betekent niet dat je geen verhuislift nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een verhuiswagen of klusjesman. Lees hier meer!

Verhuisdekens voor onbeschadigd goed

Gaat u verhuizen, dan zijn er honderden dingen waar u aan moet denken. Eén van de belangrijkste dingen is het veilig vervoeren van uw spullen. Al uw meubels en het overige interieur dienen netjes ingepakt te worden en veilig overgebracht te worden naar uw nieuwe...

Hoe zit het met de verzekering van de inboedel?

Onbekend op het gebied van de verzekering van de inboedel. Vind op deze pagina tips en trucs om op een veilige manier uw inboedel te verzekeren.

Hoe kun je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken

Gemak tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen is het belangrijk om alles goed op een rijtje te zetten. Er komt natuurlijk veel bij kijken en dus is een gestructureerde aanpak altijd welkom. Want bij een verhuizing denk je meteen aan de vele klusjes die gedaan...

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.