Hoe zit het met de verzekering van de inboedel?

Hoe zit het met de verzekering van de inboedel?

Voor een verhuizing moet je veel zaken regelen. Het is belangrijk om je spullen goed te verzekeren omdat er risico’s zitten aan de verhuizing. Wanneer je een inboedelverzekering neemt, zijn je bezittingen zowel op je oude als op je nieuwe adres verzekerd. Ook wanneer je tijdens de verhuizing zelf schade maakt, zijn je bezittingen verzekerd. Wel is het belangrijk om voor de grote verhuizing een verzekering van de inboedel af te sluiten. Op deze manier weet je dat je te allen tijde verzekerd bent.

Vergelijk verschillende inboedelverzekeraars met elkaar

hangslotJe wilt natuurlijk dat je verzekering van de inboedel tijdens de verhuizing optimaal is. Een ongelukje kan snel worden veroorzaakt en ook is het mogelijk dat je inboedel schade oploopt door omstandigheden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan een storm, waterschade of diefstal. Het is belangrijk om verschillende inboedelverzekeraars met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je goedkoper uit zijn en kun je je inboedel optimaal verzekeren. Er zijn verschillende websites waarop je de verzekeraars met elkaar kan vergelijken. Neem hier de tijd voor en neem geen overhaaste beslissingen.

Wat je moet regelen tijdens de verhuizing

Wanneer je al een inboedelverzekering hebt, is het verstandig om contact op te nemen met de verzekeraar waarbij je je inboedel hebt verzekerd. Geef aan de verzekeraar door wat de datum is waarop je gaat verhuizen, zodat de verzekeraar je nieuwe adres kan wijzigen in het bestand. De inboedel wordt dan omgezet naar je nieuwe woning en je inboedel blijft optimaal verzekerd. Vaak zit er een speciale overlappingsperiode tussen de inboedelverzekering op je oude en nieuwe adres. Op deze manier hoef je niet snel te verhuizen en is de inboedel continu verzekerd.

Schakel een verhuisbedrijf in

Wanneer je gaat verhuizen is het raadzaam om een verhuisbedrijf in te schakelen. Dit is natuurlijk geen must, maar op deze manier zorg je er wel voor dat je inboedel optimaal beschermd is. De medewerkers van het verhuisbedrijf zijn ervaren en weten precies hoe ze met je spullen om moeten gaan. Op deze manier beperk je de schade aan je inboedel en verminder je de kans op schade door schuld. Tevens zorgt een Erkende Verhuizer ook voor een transport verzekering van de inboedel.

Het veranderen van de premie

Het kan voorkomen dat je de premie van je inboedelverzekering moet veranderen. Het is namelijk mogelijk dat je verhuist naar een ander soort huis. Wanneer je groter gaat wonen of wanneer je huis andere kenmerken heeft, zoals bijvoorbeeld een rieten dak, is het verstandig om de premie te veranderen. Ga zelf na in hoeverre je nieuwe huis schadegevoelig is voor invloeden van binnen en buitenaf. Wanneer je je premie wilt veranderen, zul je dit moeten doorgeven aan de verzekeraar.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.