Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Hoe kun je besparen op verhuiskosten?

Of je nu intrekt bij je geliefde of gaat samenwonen met vrienden: verhuizen is altijd een zware en prijzige klus. Niet alleen heb je voor je nieuwe woning een aantal nieuwe spullen nodig, vaak schakel je ook wat professionele hulp in. Is het mogelijk om geld te besparen op verhuiskosten? Jazeker! Wij hebben een aantal tips voor je op een rij gezet zodat je zo goedkoop mogelijk uit kunt komen!

Schakel vrienden in voor het grote kluswerk

De verhuisdozen inpakken is misschien niet het grootste karwei tijdens je verhuizing, want vaak moeten ook de meubels uit elkaar worden gehaald en weer in elkaar worden gezet. Het is mogelijk om deze klus zelf te klaren. Op deze manier bespaar je kosten die je vervolgens kunt gebruiken voor de rest van de verhuizing. Wij raden het je aan vrienden en familie in te schakelen tijdens de verhuizing. Veel handen maken immers licht werk. Verdeel de taken onder je vrienden, zodat je zelf meer tijd overhoudt voor overige zaken tijdens het verhuizen.

Bespaar op kosten van een verhuisbedrijf

Het is natuurlijk mogelijk om een verhuisbedrijf in te schakelen, maar het is nog goedkoper om je eigen verhuizing te regelen. Wel heb je hierbij een aantal verhuisartikelen nodig. Bij www.vanhoek.nl kun je terecht voor diverse verhuisartikelen zoals verhuisdozen, etiketten en inpakpapier. Ook kun je bij ons bedrijf terecht voor het huren van een verhuiscontainer. Deze container is goed geïsoleerd en zorgt ervoor dat je meubels en dozen optimaal zijn beschermd tegen invloeden van buitenaf. Wanneer je gebruik maakt van een container, kun je je eigen verhuistempo bepalen en bespaar je op kosten van hulp van buitenaf.

Een doordeweekse verhuizing

Wanneer je ervoor kiest om een verhuisbedrijf in te schakelen, is het verstandig om doordeweeks te verhuizen. Veel verhuisbedrijven hanteren een weekendtoeslag waardoor je duurder uit bent. Daarnaast hebben veel verhuisbedrijven doordeweeks meer mensen beschikbaar om je te helpen bij je verhuizing. Er zit echter een klein nadeel aan een doordeweekse verhuizing: veel mensen moeten doordeweeks gewoon werken waardoor je minder mensen in kunt zetten tijdens de voorbereidingen.

Controleer of je in aanmerking komt voor een verhuiskostenvergoeding

Sommige personen kunnen in aanmerking komen voor een verhuiskostenvergoeding. Wanneer je bijvoorbeeld genoodzaakt bent om te verhuizen, door bijvoorbeeld een nieuwe baan in een andere stad, kun je een verhuiskostenvergoeding aanvragen bij je werkgever. Zo’n verhuiskostenvergoeding kan oplopen tot een bedrag van maar liefst €7.750,-. Daarnaast is het soms ook mogelijk om een vergoeding van de huurbaas te krijgen, wanneer je gedwongen wordt het huis te verlaten bijvoorbeeld. Ook kunnen sommige mensen in aanmerking komen voor een vergoeding van de gemeente. De gemeente geeft vergoedingen aan mensen met een handicap en zal je ook tegemoetkomen wanneer je gedwongen moet verhuizen vanwege stadsrenovatie.

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Tips voor particuliere verhuizingen

Een verhuizing wordt vaak onderschat. Ga goed voorbereid aan de slag en gebruik deze tips voor verhuizing van UTS Van Hoek!

Koelkast verhuizen

Staat er een verhuizing voor de deur? Misschien bent u van plan om een groot deel van uw inboedel zelf te verhuizen, maar er zijn altijd onderdelen die vragen om ondersteuning door een specialist. Een koelkast verhuizen bijvoorbeeld, dat doet u niet zomaar.

Hoe zit het met de verzekering van de inboedel?

Onbekend op het gebied van de verzekering van de inboedel. Vind op deze pagina tips en trucs om op een veilige manier uw inboedel te verzekeren.

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Tijdens een (zakelijke) verhuizing ben je constant met je gedachten bij de verhuizing. Dat is behoorlijk stressvol. Gebruik daarom deze tips tegen stress!

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen Wanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren. Maak een planning Om...

Verhuisdekens voor onbeschadigd goed

Gaat u verhuizen, dan zijn er honderden dingen waar u aan moet denken. Eén van de belangrijkste dingen is het veilig vervoeren van uw spullen. Al uw meubels en het overige interieur dienen netjes ingepakt te worden en veilig overgebracht te worden naar uw nieuwe...

Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen?

Op onze blogpagina leest u de antwoorden op de vraag: Hoeveel tijd ben ik kwijt met verhuizen? Bereid u goed voor op uw verhuizing. Weet u eigenlijk wel hoeveel tijd een verhuizing kost?

Gedwongen te verhuizen door aardbevingen in Groningen

8 januari 2018 werd bij Zeerijp de zwaarste aardbeving sinds 2012 gemeten. Steeds meer bewoners willen verhuizen om zich veilig te voelen. Maar bestaat er zoiets als een aardbevings-verhuisspecialist?

Grote voorwerpen verhuizen: een kluis of piano

Een kluis of piano verhuizen is moeilijker dan u denkt, zeker als deze ruim 200 kilo weegt. Gebruik daarom deze tips zodat u veilig kunt verhuizen!

Hulp bij kleine verhuizingen

Een kleine verhuizing in Groningen betekent niet dat je geen verhuislift nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een verhuiswagen of klusjesman. Lees hier meer!

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.