Do’s en don’ts

Do’s en don’ts

De do’s en don’ts tijdens het verhuizen

De do's en don'ts tijdens het verhuizenWanneer je gaat verhuizen, is het belangrijk om structureel te werk te gaan. Bedenk van tevoren een plan over hoe je de verhuizing aan wilt pakken en binnen welk tijdsbestek je de verhuizing wilt realiseren.

Maak een planning

Om te beginnen is het handig om een realistische tijdsplanning te maken. Laten we eerlijk zijn, verhuizen is niet binnen één dag gebeurd en het is belangrijk om voldoende tijd te nemen om al je spullen uit te zoeken. Maak een planning van dag tot dag en vermeld hierbij wie waarvoor verantwoordelijk is. Wanneer je te maken hebt met huisgenoten, een partner of gezinsleden, is het belangrijk om duidelijk met elkaar te communiceren wat betreft het verhuisplan. Op deze manier zitten jullie elkaar niet in de weg.

Zodra de tijdsplanning gereed is, is het verstandig om kamer voor kamer te beginnen met inpakken. Begin met het verhuizen in de kamers met de minst gebruikte spullen. De spullen die je zelden gebruikt, kunnen meteen ingepakt worden. Een handige tip voor bij het inpakken: maak lijstjes en schrijf hierop welke spullen er in de dozen zitten. Op deze manier hoef je je spullen niet eindeloos te zoeken.

Zorg voor voldoende hulpmiddelen

Het is natuurlijk belangrijk om je spullen op een veilige manier te verhuizen. Zorg er dan ook voor dat je, naast verhuisdozen, voldoende pakpapier hebt om ook de breekbare spullen in te pakken. Het is natuurlijk vervelend wanneer je er tijdens het verhuizen achterkomt dat je onvoldoende dozen of pakpapier hebt. Zorg dan ook voor een goede voorraad. De verhuisdozen kunnen vaak weer verkocht worden aan anderen of je zou deze terug kunnen brengen naar de winkel waar ze vandaan komen. Wanneer je ervoor zorgt dat je voldoende spullen hebt, hoef je je ook geen zorgen te maken.

Schakel voldoende hulp in

Vaak kom je er tijdens een verhuizing achter dat je meer spullen hebt dan je in eerste instantie dacht. Probeer dan ook gebruik te maken van je netwerk van vrienden, kennissen en familieleden tijdens de verhuizing. Het is misschien prettig om je eigen spullen in te pakken, maar wanneer de grote dag is aangebroken, is het handig om wat extra handen te hebben die helpen met het poetsen, uitruimen en klussen.

Schakel een verhuisbedrijf in

Het is natuurlijk mogelijk om je eigen verhuizing te regelen, maar hier gaat vaak een hoop tijd in zitten. Heb je het te druk met je baan en weinig tijd om te verhuizen? Of heb je een groot huis en zie je door de bomen het bos niet meer? Schakel dan een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf kan je helpen met het leegruimen van je huis, met het vervoeren van je spullen naar je nieuwe woning en met het op zijn plek zetten van de dozen.

Ook is het mogelijk dat het verhuisbedrijf je helpt bij het inpakken van je spullen. Op deze manier geef je al het werk uit handen en kan je met een gerust hart naar je nieuwe woning! Op zoek naar een geschikt verhuisbedrijf? Neem dan contact op met verhuisbedrijf UTS Van Hoek. Al jaren het beste verhuisbedrijf in de regio Groningen!

zakelijke verhuizing checklist draaiboek bedrijfsverhuizing uts van hoek groningen verhuisbedrijf

Inboedel verhuizingen

Uw complete inboedel verhuizen kan een hele klus zijn. Of u nu in Groningen verhuist of naar elders in Nederland…

Lees meer

Inboedelopslag

Tijdelijk opslagruimte voor uw inboedel nodig? Voor korte of lange termijn? Het kan bij ons. Bekijk de mogelijkheden.

Naar de pagina inboedelopslag

Verhuisassistentie

Ook voor het verhuizen van enkele meubels, extra hulp bij een verhuizing of aanschaffen van verhuisdozen is mogelijk…

Lees meer

Internationaal verhuizen

Bent u van plan om naar het buitenland te verhuizen? Bekijk onze internationale verhuisdiensten.

Lees meer

Klaar om te verhuizen?

 

Verhuisdekens voor onbeschadigd goed

Gaat u verhuizen, dan zijn er honderden dingen waar u aan moet denken. Eén van de belangrijkste dingen is het veilig vervoeren van uw spullen. Al uw meubels en het overige interieur dienen netjes ingepakt te worden en veilig overgebracht te worden naar uw nieuwe...

Hulp bij kleine verhuizingen

Een kleine verhuizing in Groningen betekent niet dat je geen verhuislift nodig hebt. Hetzelfde geldt voor een verhuiswagen of klusjesman. Lees hier meer!

Hoe zit het met de verzekering van de inboedel?

Onbekend op het gebied van de verzekering van de inboedel. Vind op deze pagina tips en trucs om op een veilige manier uw inboedel te verzekeren.

Alle ins en outs van een verhuizing regelen

Een verhuizing regelen is een hels karwei. Er komt van alles bij om de hoek kijken. Ook dingen waar u wellicht nog niet aan gedacht had. Zo moeten niet alleen alle spullen veilig ingepakt en vervoerd worden, maar zijn er ook talloze andere zaken die u moet regelen,...

Hoe bespaar ik zoveel mogelijk kosten tijdens het verhuizen?

Het aanschaffen van een nieuw huis is al duur genoeg. Het is dan ook logisch dat je geen zin hebt om ook veel geld uit te geven aan extra verhuiskosten. We zetten hier op een rijtje op welke manieren je geld kan besparen tijdens het verhuizen. Schakel hulp in Het is...

Wat komt er kijken bij een verhuizing naar het buitenland

Een verhuizing in Nederland is al erg ingewikkeld. Laat staan een verhuizing naar het buitenland! Lees hier wat daarbij komt kijken!

Verhuizen binnen gemeente Groningen

Een verhuizing is vaak chaotisch, ook al heeft u een op en top planning gemaakt met strikte deadlines en vaste kosten. Onvoorziene factoren kunnen ervoor zorgen dat u niet binnen uw budget blijft of dat uw planning in de war raakt. Verhuizen is dan ook niet iets dat u...

Verhuizen? Gebruik deze checklist!

Gaat u verhuizen, dan is een goede checklist zeker geen overbodige luxe. Er zijn namelijk erg veel (kleine) zaken die komen kijken bij uw verhuizing. Gaat u zelf opschrijven wat er allemaal nog moet gebeuren, dan heeft u al snel een lange waslijst aan taken. Onze...

Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Als u op zoek bent naar een verhuisbedrijf dat een scherpe offerte kan uitbrengen, dan bent u hier op de juiste plaats. Wat kost een verhuizing eigenlijk?

Tips tegen stress bij (zakelijke) verhuizingen

Tijdens een (zakelijke) verhuizing ben je constant met je gedachten bij de verhuizing. Dat is behoorlijk stressvol. Gebruik daarom deze tips tegen stress!

Verhuizers vergelijken

Lees in onze gratis handleiding hoe u het juiste verhuisbedrijf kiest dat bij uw situatie past.

Van Hoek Verhuizingen

Emdenweg 2
9723 TB Groningen
T: 050-5422666
E: info@utsvanhoek.nl

Over Van Hoek Verhuizingen

Sinds 1925. Al ruim 90 jaar is Van Hoek Verhuizingen een begrip in verhuizen in Groningen en omstreken. Met haar Unieke Totaal Service helpt het verhuisbedrijf bedrijven, instellingen en haar medewerkers met verhuizen.