Kosten verhuizen

Ongeacht hoe u besluit te verhuizen, het is verstandig om altijd een budget voor uw verhuizing vrij te houden. Verhuizen kost namelijk altijd geld, maar wat kost een verhuizing nu eigenlijk precies? Om daar achter te komen is het verstandig om een offerte op te laten stellen door een van de verhuisadviseurs van UTS Van Hoek. Onze adviseurs kunnen dan samen met u kijken naar uw specifieke wensen en aan de hand daarvan kan er een kostenplaatje gemaakt worden dat altijd passend is binnen uw beschikbare budget.

Uw Budget

Net zoals u een bepaald budget in gedachten heeft wat betreft eventuele verbouwingen of aanpassingen aan uw nieuwe woning, kunt u ook een bedrag in uw hoofd hebben wat de verhuizing zelf maximaal mag kosten. Bij UTS Van Hoek houden we standaard rekening met uw mogelijkheden. Er moet gekeken worden naar drie verschillende aspecten die invloed hebben op de kosten van de verhuizing.

Opbouw verhuiskosten

Ten eerste kijken we naar de verhuisafstand. Het spreekt natuurlijk voor zich dat hoe langer de afstand is, hoe hoger de kosten uit zullen pakken. Daarnaast maakt de bereikbaarheid van de woning er ook onderdeel van uit. Vervolgens wordt er gekeken naar het verhuisvolume. Dit houdt in dat de omvang van de inboedel bekeken wordt in kubieke meters. Hoe groter het volume, hoe hoger de kosten. Een van onze verhuisadviseurs kan na een huisbezoek exact bepalen hoe hoog deze kosten precies zullen zijn. Ten slotte wordt er gekeken naar de verhuisdatum. Over het algemeen vinden de meeste verhuizingen plaats aan het einde van de maand. Wanneer je besluit hier van af te wijken, kan dit gunstig uitpakken voor u qua kosten. Bovendien geeft het u meer adem ruimte als u niet vlak voor de woningoverdracht verhuist. Al deze dingen bij elkaar opgeteld is het budget dat u minimaal nodig heeft om een succesvolle verhuizing te bewerkstelligen.